Κορονοϊός – Ψυχική υγεία: Tι δεν σας βοηθάει καθόλου και τι πρέπει να προσέξετε. Σε ένα νέο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο Journal of General Internal Medicine, δύο γιατροί προειδοποιούν ότι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ ενδέχεται να στραφούν στο αλκοόλ.

Πρόσφατη έρευνα που συμβαδίζει με παρόμοια ευρήματα από μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, δείχνει ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ αύξησαν την κατανάλωση αλκοόλ στην πρώιμη φάση της πανδημίας.  Δείτε στο ipharmahealth.gr

Σε ένα νέο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο Journal of General Internal Medicine, δύο γιατροί προειδοποιούν ότι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ ενδέχεται να στραφούν στο αλκοόλ ως τρόπο αντιμετώπισης του στρες από την πανδημίας COVID-19 και τους κατα τόπους lockdown.

Ως γνωστόν η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας τρόπος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αγχωτικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, η έρευνα έχει δείξει ότι στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι τείνουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις.

H πανδημία COVID-19 είναι μια ιδιαίτερη αιτία ανησυχίας, καθώς εκτός από τη θλίψη που βιώνουν πολλοί, η πανδημία έχει διαταράξει τις οικονομίες και την κοινωνική και πολιτιστική ζωή, απειλεί τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων, διαταράσσει τις διαπροσωπικές δομές υποστήριξής τους, αυξάνει τα εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη και αναγκάζει πολλούς ανθρώπους σε απομόνωση.

Από όλα τα παραπάνω συνεπάγεται οτι είναι σημαντικό να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να βρουν εναλλακτικές στρατηγικές αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων παραγόντων της πανδημίας.