Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό και τι πρέπει να κάνετε για να μην κολλήσετε.

Την ανάγκη λήψης μέτρων από όλους τους πολίτες, αλλά και από τις επιχειρήσεις, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή την εξέλιξη που υπάρχει στην κοινότητα με κρούσματα. Ο ΙΣΑ διαπιστώνει ότι πολλοί ασθενείς δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο αυτοπεριορισμού και ότι υπάρχει έλλειψη στην αγορά σε μάσκες και απολυμαντικά. Ιδιώτες και επιχειρήσεις οφείλουν να ακολουθούν τις συμβουλές, τις οδηγίες και τις υποδείξεις της κυβέρνησης.

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει κατά πολύ τη ζωή μας τις τελευταίες μέρες. Σίγουρα, αυτό που προέχει στην παρούσα φάση, είναι η μείωση των άσκοπων μετακινήσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ όλοι μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε χωρίς παρεκκλίσεις τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις συστάσεις των ειδικών.

Δείτε όλες τις χρήσιμες συμβουλές – προτάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

1. Σε κάθε επιχείρηση θα πρέπει στην είσοδο να υπάρχει συσκευασία απολυμαντικού.

2. Κάθε άτομο που μετακινείται εκτός σπιτιού πρέπει να φέρει μαζί του απολυμαντικό ή απολυμαντικά μαντιλάκια. Τα δοχεία απορριμμάτων που ρίχνονται, τα απολυμαντικά μαντιλάκια, που χρησιμοποίησε ο ασθενής θα πρέπει να φέρουν εσωτερική πλαστική σακούλα με ενοποιημένο σχοινί κλεισίματος.

3. Ο χώρος αναμονής (σαλόνι) θα πρέπει πριν το άνοιγμα ή μετά το πέρας της προηγούμενης χρήσης να απολυμαίνεται (δάπεδο, καρέκλες, τραπέζια). Στα τραπέζια δεν πρέπει αυτήν την περίοδο να υπάρχουν περιοδικά, και διαφημιστικά φυλλάδια.

4. Εάν έχει συσκευασία παροχής πόσιμου νερού να χρησιμοποιούνται πλαστικά κύπελλα σε θήκη και όχι χύμα.