Η βιταμίνη, που θα σας προστατέψει από την νόσο Πάρκινσον

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα οκτώ προηγούμενων ερευνών, οι οποίες έγιναν τα τελευταία 39 χρόνια για να εξακριβώσουν τη σχέση μεταξύ βιταμίνης Ε, βιταμίνης C και καροτινοειδών ουσιών σχετικά με την πρόληψη από τη νόσο Πάρκινσον.

Τα δεδομένα βασίζονται σε αναδρομικές έρευνες για τη διατροφή των ασθενών με Πάρκινσον και άλλων υγιών εθελοντών, όπως αναφέρει το onmed.

Τη βιταμίνη E μπορούμε να τη λάβουμε καταναλώνοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως είναι το σπανάκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και άλλα έλαια φυτικής προέλευσης, καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσπορους, δημητριακά, σαρδέλες, σολομό, τόνο, ντομάτες, καθώς και σάλτσα ντομάτας.

Στην Κατηγορία : ΥΓΕΙΑ
ip[
Exit mobile version