Γρίπη: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Η Cleveland Clinic συνιστά τα παρακάτω απλά βήματα προσωπικής υγιεινής ως μέτρα πρόληψης για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την γρίπη:

Γρίπη και κοινό κρυολόγημα

Αυτά δεν έχουν σχέση με το κοινό κρυολόγημα. Μια γρίπη θα σας στείλει απευθείας στο κρεβάτι, αλλά πιθανότατα δεν θα διαρκέσει όσο ένα κρυολόγημα, το οποίο μπορεί να κρατήσει ακόμα και εβδομάδες με ήπια συμπτώματα.

Γρίπη: Αντιμετώπιση

Έστω ότι είστε είστε ήδη άρρωστοι, ή μόλις αρχίζουν τα συμπτώματά σας. Τώρα τι κάνετε;

Η γρίπη είναι ένας ιός, δεν είναι τα βακτήριο, οπότε τα αντιβιοτικά (που σκοτώνουν τα βακτήρια) δεν είναι αποτελεσματικά.

Τα βασικά που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:

Γρίπη: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Οι περισσότεροι από εμάς θα μπορέσουμε να περάσουμε με ασφάλεια τα συμπτώματα της γρίπης στο σπίτι. Ωστόσο, εκείνοι που ανήκουν στις λεγόμενες “κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου” πρέπει να προσέχουν και να τους προσέχουμε. Τα μικρά παιδιά, οι έγκυες, οι ηλικιωμένοι και ο καθένας με ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (όπως οι καρκινοπαθείς) θα χρειαστεί επιπλέον προσοχή και φροντίδα από ένα γιατρό. Προσοχή: Μην “κάνετε” εσείς το γιατρό και αποφασίζετε για το τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας. Καλέστε τον οικογενειακό σας γιατρό και ζητήστε τη συμβουλή του.

Γρίπη: Πότε τα συμπτώματα υποδεικνύουν σοβαρό πρόβλημα

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά να επισκεφθείτε το νοσοκομείο αν αντιμετωπίζετε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια:

ip[
Exit mobile version