Έλλειψη ασβεστίου; Πού αλλού θα το βρεις εκτός από τα γαλακτοκομικά

ipaidia thumbnail
Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού.
Εκτός από την ανάπτυξη των οστών, είναι αναγκαίο για τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους μύες.
Καλή πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη, μια μορφή σακχάρου που υπάρχει στα γαλακτοκομικά, γι’ αυτό και τα αποφεύγουν.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από ποιες άλλες φυσικές πηγές μπορείτε να προμηθευτείτε το ασβέστιο αν θέλετε να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ασβέστιο για να απορροφηθεί από τον οργανισμό χρειάζεται τη βοήθεια της βιταμίνης D.

Στη φύση πολλές τροφές περιέχουν και τα δυο συστατικά, δίνοντας ένα «πολύτιμο» διατροφικό σύνολο στον οργανισμό. Γι’ αυτό και οι φυσικές πηγές πρόσληψης, όχι μόνο του ασβεστίου αλλά και όλων των βιταμινών και μετάλλων, είναι πάντα προτιμότερες από τα συμπληρώματα.

ip[
Exit mobile version