Δείτε τις τροφές με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Μήλα

  • Ροδάκινα

  • Νεκταρίνια

  • Φράουλες

  • Σταφύλια

  • Σέλερι

  • Σπανάκι

  • Κόκκινες πιπεριές

  • Αγγούρια

  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Αβοκάντο

  • Καλαμπόκι

  • Ανανάς

  • Λάχανο

  • Αρακάς κατεψυγμένος

  • Κρεμμύδια

  • Σπαράγγια

  • Μάνγκο

  • Παπάγια

  • Ακτινίδια

  • Μελιτζάνες

  • Γκρέιπφρουτ

  • Πεπόνι

  • Κουνουπίδι

  • Γλυκοπατάτες

ip[
Exit mobile version