Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
-
Μήλα
-
Ροδάκινα
-
Νεκταρίνια
-
Φράουλες
-
Σταφύλια
-
Σέλερι
-
Σπανάκι
-
Κόκκινες πιπεριές
-
Αγγούρια
-
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
-
Αβοκάντο
-
Καλαμπόκι
-
Ανανάς
-
Λάχανο
-
Αρακάς κατεψυγμένος
-
Κρεμμύδια
-
Σπαράγγια
-
Μάνγκο
-
Παπάγια
-
Ακτινίδια
-
Μελιτζάνες
-
Γκρέιπφρουτ
-
Πεπόνι
-
Κουνουπίδι
-
Γλυκοπατάτες