Αυτές είναι οι τροφές με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε πριν από λίγο καιρό μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

-Μήλα

-Ροδάκινα

-Νεκταρίνια

-Φράουλες

-Σταφύλια

-Σέλερι

-Σπανάκι

-Κόκκινες πιπεριές

-Αγγούρια

-Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

-Αβοκάντο

-Καλαμπόκι

-Ανανάς

-Λάχανο

-Αρακάς κατεψυγμένος

-Κρεμμύδια

-Σπαράγγια

-Μάνγκο

-Παπάγια

-Ακτινίδια

-Μελιτζάνες

-Γκρέιπφρουτ

-Πεπόνι

-Κουνουπίδι

-Γλυκοπατάτες

Στην Κατηγορία : ΥΓΕΙΑ
ip[
Exit mobile version