Aλλεργία στο αυγό: Προσοχή ακόμα και στο κρασί

Όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση κρασιού.

Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιείται ως διαυγαστικό μέσο η πρωτεΐνη αλβουμίνη που επίσης υπάρχει στο αυγό.

Μετά την εμφιάλωση παραμένουν ίχνη λυσοζύμης ή/και αλβουμίνης στο κρασί, επομένως είναι πιθανό η κατανάλωσή του να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα.

Γι’ αυτόν το λόγο η ενδεχόμενη παρουσία αυτών, όπως και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών, π.χ. ενώσεις θειώδους οξέος, πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά στην ετικέτα της φιάλης.

Στην Κατηγορία : ΥΓΕΙΑ
ip[
Exit mobile version