Όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση κρασιού.
Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιείται ως διαυγαστικό μέσο η πρωτεΐνη αλβουμίνη που επίσης υπάρχει στο αυγό.
Μετά την εμφιάλωση παραμένουν ίχνη λυσοζύμης ή/και αλβουμίνης στο κρασί, επομένως είναι πιθανό η κατανάλωσή του να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα.
Γι’ αυτόν το λόγο η ενδεχόμενη παρουσία αυτών, όπως και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών, π.χ. ενώσεις θειώδους οξέος, πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά στην ετικέτα της φιάλης.