Η εντόπισε την 17χρονη Αμάντα με καταγωγή από την Αλβανία που αναζητούταν από τις 3 Ιουνίου από την περιοχή του Χαϊδαρίου.

Οι αστυνομικοί έδρασαν τάχιστα και έσωσαν την ανήλικη από ένα -όπως φαίνεται- κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιών, συλλαμβάνοντας έναν Αλβανό, ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος -όπως διαπιστώθηκε- εξέδιδε το κορίτσι σε ιστοσελίδα όπου εκπόρνευαν και ανήλικα παιδιά, δίνοντάς τους μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Διαδίκτυο την «αγγελία» που παρουσιάζει το ΕΘΝΟΣ, στην οποία η 17χρονη εμφανιζόταν ως 22 ετών από τη Ρουμανία με το όνομα «Εύα». «Μία πραγματική κούκλα από τη Ρουμανία με υπέροχο σώμα και κουκλίστικο πρόσωπο έρχεται κοντά σου να σου προσφέρει απλόχερα την απόλυτη ηδονή. Μην αργείς, πάρε την», έγραφε η αγγελία που αναρτήθηκε μία ημέρα μετά τη δήλωση εξαφάνισής της στο Α.Τ. Χαϊδαρίου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας  Ανθρώπων του Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έβαλαν πολύ γρήγορα τέλος στο δράμα του κοριτσιού, «κλείνοντας» -κατά τις πληροφορίες- ραντεβού σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα το παιδί παρασύρθηκε από τον 50χρονο σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα της προσφέρει μία ευτυχισμένη ζωή και της πούλησε έρωτα, πείθοντάς την με αυτόν τον τρόπο να εγκαταλείψει για ακόμη μία φορά το σπίτι της, όπως είχε κάνει ξανά πριν από λίγους μήνες σε ηλικία 16 ετών.

Η 17χρονη τον ακολούθησε και κάτω από πιέσεις βρέθηκε να εκδίδεται διαδικτυακά υπό την εκμετάλλευση και τα ψυχολογικά βασανιστήρια του 50χρονου σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας καθώς και μίας εμπλεκόμενης τηλεφωνήτριας που έκλεινε τα ραντεβού του ροζ κυκλώματος.

Σημειώνεται ότι στο «Χαμόγελο του Παιδιού»  για την Αμάντα είχε σημάνει συναγερμός και τον Νοέμβριο του 2020, όταν η κοπέλα εξαφανίστηκε από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής με δύο φίλες της, ηλικίας 15 ετών. Και τα τρία κορίτσια είχαν βρεθεί τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή τους καλά στην υγεία τους.