Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στην «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/04/2018 - 18:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μπέκετ, Πόε, Τζαίημς Τζόυς, Μπολάνιο, Μπράντμπερι. Έξι παραστάσεις που βασίζονται ή αναφέρονται στο βιβλίο και τη λογοτεχνία, αλλά και τρεις ταινίες στο Αthens Open Air Film Festival εντάσσονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018, και παρουσιάζονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Μία μεγάλη περσινή επιτυχία του Φεστιβάλ Αθηνών, οι «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» του Δημήτρη Κουρτάκη, ανοίγει τις πύλες της φετινής Πειραιώς 260, για να μας μεταδώσει με μοναδικό τρόπο τον λόγο του Σάμιουελ Μπέκετ.

Ο Δ. Κουρτάκης δημιούργησε ένα πρωτότυπο σκηνικό σύμπαν, ένα τεράστιο διώροφο κτίσμα, που έχει στηθεί στο μέσον του χώρου Δ. Μέσα σε αυτό, ξεχωρίζει για την σπαρακτική, καθηλωτική του ερμηνεία ο 'Αρης Σερβετάλης, ακολουθούμενος από την κάμερα που χειρίζεται ο video artist Ζερεμί Μπερναέρ, γνωστός και από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Ζουλιέν Γκοσλέν.

Οι θεατές, καθισμένοι εκατέρωθεν της σκηνής, παρακολουθούν τη δράση που προβάλλεται στους τοίχους του οικοδομήματος (Πειραιώς 260 -Χώρος Δ, 1, 3, 4 και 5 Ιουνίου στις 21:00, 2 Ιουνίου στις 20:00).

 

Loading...


  • europalso   ideascentral