Ενας έξυπνος τρόπος για να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό είναι το πασπάλισμα με μπαχαρικά. Κάτι το οποίο κάνει όχι μόνο το φαγητό πιο νόστιμο, αλλά έχουν και άπειρες άλλες ιδιότητες, από το να βοηθούν στην απώλεια βάρους, μέχρις ότου να προστατεύουν από διάφορες παθήσεις.
Σαφράν Κακάο Τζίντζερ Σκόρδο Κρεμμύδι Κίτρινο πιπέρι Θυμάρι Βασιλικός Ρίγανη
Προσθέτει μια μοναδική γεύση στα αλμυρά πιάτα, ενώ έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Με απλά λόγια κόβει την όρεξη.
Το κακάο καταστέλλει την όρεξη, ενώ ωφελεί και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Μειώνει τις φλεγμονές του πεπτικού συστήματος και βοηθά και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.
Το σκόρδο είναι πηγή θείου, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Εχει επίσης αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Οπως και το σκόρδο, έτσι και το κρεμμύδι βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.
Επιταχύνει το μεταβολισμό
Περιέχει την αντιοξειδωτική θυμόλη…
Ένα εξαιρετικό για το καρδιαγγειακό σύστημα βότανο που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και έχει και αντιμικροβιακή δράση.
Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ λειτουργεί και ως αντιμυκητιακό.
stogiatro.gr
Tα μπαχαρικά που αδυνατίζουν
Το υγιεινό, διαιτητικό φαγητό δεν πρέπει να είναι συνώνυμο του… νοσοκομειακού νερόβραστου κοτόπουλου.