Πώς θα έρθετε πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σας;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/06/2015 - 16:11 | Author: Newsroom Ipaidia
Περίπου 80% των ανθρώπων σήμερα υποαπασχολούνται, δηλαδή δουλεύουν σε δουλειές στις οποίες δεν αξιοποιούν όλα τους τα ταλέντα και τις ικανότητες…
Μπορεί να μου πεις ότι είναι καλύτερο να έχεις δουλειά και ας μη σου αρέσει από το να μην έχεις καθόλου. Όταν όμως έχετε δουλειά που δε σας αρέσει δεν έχετε το χρόνο και το κίνητρο για να βρείτε τη δουλειά που θέλετε.

Μόνο το 5% δηλώνει ότι στη δουλειά του χρησιμοποιούν το πλήρες δυναμικό τους και ότι η δουλειά τους του αρέσει και τους ευχαριστεί. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οφείλετε να κάνετε είναι να αρνηθείτε να δουλέψετε σε οποιαδήποτε δουλειά δεν σας αρέσει. Σε δουλειά που δε μας αρέσει δεν έχουμε μέλλον, δύσκολα θα εξελιχθούμε και ακόμα πιο δύσκολα θα πετύχουμε μακροπρόθεσμα.

Η επιλογή εργασίας θα πρέπει να γίνεται συνειδητά. Όταν κάποιος ξεκινάει την επαγγελματική του καριέρα δουλεύοντας σε οποιαδήποτε ευκαιρία εργασίας του παρουσιαστεί, επιτρέπει για μία ζωή σε άλλους να καθορίζουν την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Μένει στην ίδια δουλειά μέχρι να προαχθεί, να υποβιβαστεί, να απολυθεί ή να χάσει τη δουλειά του για κάποιον άλλο λόγο. Τότε αρχίζει και πάλι να ψάχνει κάποιον άλλο εργοδότη για να του δώσει μία δουλειά με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο έλεος οποιουδήποτε αποφασίσει να του προσφέρει μία δουλειά και ένα μισθό. Ο καλύτερος όμως συνδυασμός επαγγελματικής σταδιοδρομίας είναι να κάνετε κάτι που σας αρέσει πολύ, πληρώνεται καλά κα δίνει ευκαιρίες εξέλιξης στο μέλλον.

Το θετικό είναι ότι ακόμα και αυτήν την περίοδο που η οικονομία έχει τα χάλια της, υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. Μπορεί να μην είναι εύκολα ορατές και προσβάσιμες αλλά υπάρχουν και ο σκοπός σου είναι να βρείτε αυτές τις θέσεις που σας ταιριάζουν και για τις οποίες έχετε κάτι να προσφέρεις. Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να αποφασίσετε τι δουλειά θέλετε να κάνετε. Μόλις το κάνετε αυτό θα αρχίσετε να βλέπετε τις ευκαιρίες να ξεπροβάλλουν. Φυσικά και αναγνωρίζουμε τη δυσκολία της κατάστασης με την κρίση και φυσικά την ανέχεια που συχνά χτυπάει κόκκινο. Αν βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση, εννοείται πως οφείλουμε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας επιλέγοντας την πιο αξιοπρεπή λύση κι ας μην είναι αυτό που ονειρευτήκαμε. Αν έχουμε όμως το περιθώριο φυσικά μπορούμε να κάνουμε επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, η εύρεση δουλειάς ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Καλές οι αγγελίες και τα γραφεία ευρέσεων εργασίας, όμως πρώτα απ όλα πρέπει να γνωρίζουμε καλά τις δεξιότητες, τις επιθυμίες και την εμπειρία μας. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοαξιολόγησή μας και να σημειώσουμε κάθε προσόν και ενδιαφέρον μας. Κατόπιν θα πρέπει να σκεφτούμε τι περιμένουμε από την ιδανική δουλειά. Αντικείμενο, μισθός, ώρες εργασίας, στόχοι.

Όταν ξέρουμε που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε είναι πιο εύκολο να βρούμε το δρόμο.
queen.gr/

Loading...


  • europalso   ideascentral