Η Κυριακή του Πάσχα για τους περισσότερους Έλληνες σημαίνει ένα πράγμα, παραδοσιακό ελληνικό γλέντι γύρω από την σούβλα όπου σιγοψήνεται ο οβελίας.
Ένα σωστό Πασχαλιάτικο τραπέζι, πρέπει να έχει ένα καλοψημένο νόστιμο αρνάκι, βέβαια ο καλός οβελίας θέλει και μαστοριά. Εμείς σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για ένα απολαυστικό Πασχαλινό τραπέζι!

Οβελίας ο παραδοσιακός!

Το εθνικό φαγητό όλων των Ελλήνων την ημέρα της Λαμπρής δεν είναι άλλο από τον οβελία
Στη σούβλα ή στον φούρνο, σκέτος ή γεμιστός, με πατάτες ή χωρίς, αποτελεί σήμα κατατεθέν της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής.

Η προετοιμασία.

Αφού καθαρίσουμε το αρνί με ένα καμινέτο από τις τρίχες στο κεφάλι και στα πόδια, το περνάμε με μια λεμονόκουπα μέσα και έξω αφ’ ενός για καθαρισμό, αφ’ ετέρου για να «πιάσουν» καλύτερα πάνω του το αλάτι και τα λοιπά καρυκεύματα. Στη συνέχεια αφού φτιάξουμε ένα μείγμα με αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη ή και θυμάρι κατά προτίμηση, βάζουμε το χέρι μας μέσα στην κοιλιά και το τρίβουμε ολόκληρο από τον λαιμό μέχρι τα μπούτια πίσω. Το ίδιο θα κάνουμε και εξωτερικά, βάζοντας λίγο μεγαλύτερη ποσότητα στο λαιμό και το κεφάλι γιατί αυτά είναι τα «ευπαθή» σημεία της σφαγής και μυρίζουν περισσότερο.