Ποια πόλη έχει «σήμα κατατεθέν» αυτό το άγαλμα;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/06/2014 - 12:52 | Author: Newsroom Ipaidia

Το άγαλμα αυτό φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν του κορυφαίου συγγραφέα παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και συγκεντρώνει τα…
βλέμματα 1 εκ.

τουριστών κάθε χρόνο. Λένε ότι συμβολίζει το φόβο των ναυτικών για την επικίνδυνη γυναίκα που τους ξελογιάζει.

Το «σήμα κατατεθέν» της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσας της Δανίας, συμβολίζει την ηρωίδα του ομώνυμου παραμυθιού του Δανού παραμυθά. Χιλιάδες επισκέπτες της πόλης ποζάρουν κάθε χρόνο για μια αναμνηστική φωτογραφία με τη Μικρή Γοργόνα. Στην ιστορία, η κόρη ενός βασιλιά της θάλασσας ερωτεύεται έναν πρίγκιπα, αλλά πρέπει να περιμένει 300 χρόνια για να μεταμορφωθεί από γοργόνα σε άνθρωπο, για να ζήσει μαζί του.

Το άγαλμα του κοριτσιού με την ουρά της γοργόνας έχει γίνει κατ' επανάληψη στόχος βανδάλων και φαρσέρ: δύο φορές έχασε το κεφάλι του, του έχουν πετάξει μπογιές και του έχουν φορέσει μπούρκα. Το 2010 μεταφέρθηκε για έξι μήνες στην Κίνα και εκτέθηκε στο περίπτερο της Δανίας, στη Διεθνή Έκθεση του 2010 που φιλοξενήθηκε στη Σαγκάη.

Κατασκευάστηκε το 1918 από το γλύπτη Edvard Eriksen. Το 1964 άγνωστοι έκοψαν το κεφάλι της γοργόνας… Το άγαλμα όμως αποκαθίσταται κάθε φορά και ατενίζει τα νερά του λιμανιού της πόλης! Ανήκει στα αξιοθέατα της πόλης, όπως και το Kastellet – Παλιό φρούριο, κοντά στη μικρή γοργόνα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής.

alt

apospasma.gr

Loading...


  • europalso

    ideascentral