Νέα φοιτητική διαδήλωση στο Αλγέρι κατά Μπουτεφλίκα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/03/2019 - 14:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εκατοντάδες φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια διαδηλώνουν και πάλι σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου κατά της υποψηφιότητας του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα για πέμπτη προεδρική θητεία.

"Ε Μπουτεφλίκα, δεν θα υπάρξει πέμπτη θητεία", "Φέρτε τους κομάντος του στρατού, τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, δε θα υπάρξει πέμπτη θητεία", φωνάζουν οι αλγερινοί φοιτητές , υπό τα χειροκροτήματα των περαστικών και τα κλάξον των οδηγών.

Οι φοιτητές έδωσαν ραντεβού μέσω των κοινωνικών δικτύων στη Πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου, του εμβληματικού κτιρίου στην καρδιά του Αλγερίου.

Η μεγάλη αστυνομική δύναμη που έχει αναπτυχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αλγερίας, όπου οποιαδήποτε συγκέντρωση είναι απαγορευμένη από το 2001, δεν έχει επέμβει.

Ο 82χρονος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, καθηλωμένος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013, είναι στόχος κύματος αμφισβήτησης που πυροδοτήθηκε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για πέμπτη προεδρική θητεία.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας συνοδεύθηκε με μία σειρά από δεσμεύσεις για την άμβλυνση της οργής: ότι δεν θα ολοκληρώσει την νέα προεδρική του θητεία και ότι θα παραιτηθεί έπειτα από την εφαρμογή σειράς εις βάθος μεταρρυθμίσεων.

Οι δεσμεύσεις του ωστόσο δεν είχαν αποτέλεσμα.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso