Μικροί επιχειρηματίες τα παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/07/2018 - 17:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Αγγελική, ο Αλκιβιάδης, η Φωτεινή, η Ράνια, ο Ιωσήφ, η Ιωάννα και άλλα 19 παιδιά από τα Κέντρα Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια των Παιδικών Χωριών SOS έγιναν για λίγο επιχειρηματίες κι …έπαιξαν με χρήματα.

Έκαναν καταθέσεις και «αναλήψεις» από την τράπεζα, υπολόγισαν τόκους, μέτρησαν τα έσοδα από την εργασία τους, ενώ παράλληλα έμαθαν πώς να επιβραβεύονται όταν προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες για να βοηθήσουν ένα γείτονα και να επιστρέφουν στην αφετηρία που παιχνιδιού όταν προσπαθούν να «ξεγελάσουν» έναν συνάνθρωπό τους.

Όλες αυτές οι οικονομικές δραστηριότητες ήταν μέρος ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού στο πλαίσιο προγράμματος «Ξοδεύοντας Έξυπνα» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε 40 χώρες σε όλον τον κόσμο και εισάγει τα παιδιά στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας και τα βοηθά να γίνουν έξυπνοι καταναλωτές και υπεύθυνοι πολίτες.

Τα 25 αγόρια και κορίτσια των Παιδικών Χωριών SOS ενθουσιάστηκαν με το νέο παιχνίδι προσεγγίζοντας λίγο περισσότερο τον «κόσμο των μεγάλων» και τα περισσότερα δήλωσαν ότι θα ήθελαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Θέλω να ανοίξω μια σχολή για ενόργανη γυμναστική», ανέφερε η Φωτεινή, ενώ η Σοφία πρόσθεσε ότι θέλει να ανοίξει μαγαζί με καλλυντικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλκιβιάδης και ο Άγγελος, διάλεξαν και την επωνυμία της δικής τους επιχείρησης. «Θα πουλάμε αυτοκίνητα και θα ονομάσουμε το κατάστημά μας «Αλκιλάγγελος», συνδυασμό των ονομάτων μας!» είπαν χαρακτηριστικά.

«Χαρήκαμε ιδιαίτερα σήμερα για τον μεγάλο ενθουσιασμό που έδειξαν από την πρώτη στιγμή τα παιδιά κι αυτό οφείλεται κυρίως στον πολύ δημιουργικό τρόπο που παρουσίασαν τις οικονομικές έννοιες οι εθελοντές μας Μάρκος Χαμπάκης και Χριστίνα Μηλιώνη», δήλωσε η υπεύθυνη του Προγράμματος «Ξοδεύοντας ‘Εξυπνα – JA More Than Money» του ΣΕΝ/JA Greece, Ελένη Χελιώτη ενώ ικανοποιημένος δήλωσε και ο υπεύθυνος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Κυψέλη, Νίκος Νταμπαλής.

Στα Παιδικά Χωριά SOS το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη μορφή ημερίδας διάρκειας 4 ωρών, ενώ θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο. Συμμετείχαν 25 παιδιά από τα δύο Κέντρα Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια που διατηρούν τα Παιδικά Χωριά SOS στον Πειραιά και την Κυψέλη. Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, παράρτημα του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso