Μαζί στη ζωή και στον θάνατο! Ζευγάρι αγκαλιασμένο στο βυθό στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/05/2014 - 11:32 | Author: Newsroom Ipaidia

– Συγκλονιστικό βίντεο από την LaRepublicca από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα δείχνει την φρίκη σε όλο της το μεγαλείο

– Δόθηκε στην δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά το νεο ναυάγιο με παράνομους μετανάστες

Τον περασμένο Σεπτέμβριο 366 άνθρωποι χάθηκαν μόνο σε αυτό το ναυάγιο στα νερά της Μεσογείου

– Το μωρό ήταν ακόμα δεμένο με τον ομφάλιο λώρο με την μητέρα του!

– Δύτες: «Έχουμε να κοιμηθούμε 9 μήνες τώρα»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γυρισμένος ο ένας προς το μέρος του άλλου στην σκιά του βυθισμένου κουφαριου του δουλεμπορικού ένα ζευγάρι φαίνεται σα να κοιμάται στον βυθό της Μεσογείου. Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Η φράση "μαζί στην ζωή και στον θάνατο", έρχεται αυτόματα στο νου.

alt

Είναι μια από τις εικόνες θανάτου από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα το περασμένο Φθινόπωρο με 366 νεκρούς.

Το βιντεο και οι φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας λίγους μήνες μετά το τραγικό ναυάγιο και ενώ το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι από τα κυρίαρχα την Ευρώπη.

Μαζί με το ζευγάρι και άλλα πτώματα ανθρώπων που έψαχνα μια καλύτερη ζωή κείτονται στον βυθό της θάλασσας.

Το δουλεμπορικό έπιασε φωτιά και βυθίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις 2 μίλια ανοικτά της Λαμπεντούζα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι περισσότεροι νεκροί είναι από την Σομαλία και την Ερυθραία.

Την τραγωδία της Λαμπεντούζα έζησαν και πάλι αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία όταν μια βάρκα βυθίστηκε 100 μίλια νότια της Λαμπεντούζα με 17 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.

Οι εικόνες που βλέπουν σήμερα το φως, θυμίζουν την φρίκη που έζησαν και οι άνθρωποι των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή για να σώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν. Όμως, αυτό που αντίκρυσαν ήταν ένα νεκροταφείο μέσα στην θάλασσα.

alt

Ο δύτης της αστυνομίας Ρενάτο Σολούστρι λέει ότι έχει μήνες να κοιμηθεί μετά την εικόνα που αντίκρυσε: Μια γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει με το μωρό να είναι ακόμα δεμένο μαζί της με τον ομφάλιο λώρο…

«Ήταν τρείς το μεσημέρι όταν φτάσαμε στην τελευταία καμπίνα αφού είχαμε περάσει ένα "τείχος" από πτώματα. Οι δύτες είχαν ακόμα 10 λεπτά οξυγόνο και στην τελευταία καμπίνα είδαμε μια έγκυο. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε έτσι. Την βγάλαμε έξω δημιουργώντας ένα είδος φορείου με τα χέρια μας. Στην συνέχεια την ακουμπήσαμε στον βυθό. Με ένα σχοινί την δέσαμε με τα άλλα πτώματα και σιγά σιγά την φέραμε στην επιφάνεια…»

«Μόλις παραδώσαμε την σορό της γυναίκας στους συναδέλφους μας πάθαμε το μεγαλύτερο σοκ. Η γυναίκα πρέπει να είχε γεννήσει την ώρα του ναυαγίου αφού το μωρό ήταν ακόμα "δεμένο" μαζί της με τον ομφάλιο λώρο. Αρχίσαμε να κλαίμε γοερά.» gr.news.yahoo.com thebest.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral