Εγκαίνια τριών κτιρίων για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία στη Βούλα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/04/2018 - 17:29 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας θα παραβρεθεί αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, όπου θα εγκαινιάσει τρία κτίρια που προορίζονται για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία.

Τα κτίρια ανακαινίστηκαν με αποκλειστική δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και το σωματείο «Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας-Πεντέλης» ανέλαβε την παρακολούθηση του έργου κατά την επισκευή. Οι δομές θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση εξειδικευμένων προγραμμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Αττικής.

Ειδικότερα:

Το πρώτο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη των νέων κοριτσιών που ζουν στον χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους. Το δεύτερο ως ξενώνας βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που ζουν με τις οικογένειές τους και για οικογενειακούς λόγους χρειάζονται την προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία. Το τρίτο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο θεραπειών για παιδιά της κοινότητας που είναι ανασφάλιστα και παραπέμπονται για θεραπείες όλων των μορφών.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6.600.000 ευρώ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης. Και τα τρία προγράμματα είναι καινοτόμα και στοχεύουν στην ενεργή σύνδεση του ΚΚΠΠ Αττικής με την κοινωνία, καθώς και στην ανάδειξη του νέου διευρυμένου και πρωτοπόρου ρόλου του στα θέματα της αναπηρίας και της αποϊδρυματοποίησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν, στις 11:00, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, στη Λεωφόρο Καραμανλή 2. Χαιρετισμό θα απευθύνουν, εκτός της αναπληρώτριας υπουργού, και εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Loading...
  • europalso   ideascentral