ΕΦΕΤ- Πάσχα: Τι πρέπει να προσέξουμε στο πασχαλινό τραπέζι

: Ο  έδωσε στους καναλαλωτές μερικές βασικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των του με ασφάλεια και τον ορθό χειρισμό τους στο σπίτι.

Το οικιακό μας ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά δηλαδή η θερμοκρασία συντήρησης να κυμαίνεται από +1°C έως +4°C, ενώ η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C. Η προμήθεια των τροφίμων πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Όταν αγοράζουμε κρέας, αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που τηρούν ορθά τις θερμοκρασίες ψύξης.

Επιπλέον πρέπει να δίνουμε προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου του καταστήματος που επιλέγουμε για την αγορά τροφίμων.

Γενικά, όταν αγοράζουμε τα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, εξετάζουμε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης.

Συγκεκριμένα, όταν αγοράζουμε αμνοερίφια, σπλάχνα και κρέας πρέπει να προσέχουμε:

Όταν αγοράζουμε αυγά:

Για την βαφή των αυγών:

Βάφουμε μόνο τα αυγά που δεν έχουν σπάσει κατά το βρασμό.

Ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.

Όταν αγοράζουμε σοκολατένια αυγά για παιδιά,

ip[
Exit mobile version