Ανακαλύψτε το θαυματουργό ποτό στη διατροφή σας

Οι καυκάσιοι το αποκαλούν «το θαυματουργό ποτό» καθώς αποτελεί το μυστικό της μακροζωίας τους εδώ και πολλούς αιώνες τώρα.
Γεννήθηκε στα Καυκάσια βουνά αιώνες πριν και έκτοτε έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές για τα πολυάριθμα οφέλη του στην υγεία του ανθρώπου.
Το κεφίρ είναι ένα φυσικό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλατος (κυρίως όμως αίγας ή αγελάδα) με την χρήση κόκκων κεφίρ, προκαλώντας ζύμωση. Παρά το γεγονός ότι το γάλα είναι από μόνο του μια ωφέλιμη τροφή, η ζύμωση του από τους σπόρους τού κεφίρ στην ουσία το «αναβαθμίζει».
Το ζωντανό αυτό ποτό αποτελεί μια σύνθετη συμβίωση περισσοτέρων από 30 προβιοτικών μικροοργανισμών ο οποίοι διαμορφώνουν του κόκκους του κεφίρ. Οι κόκκοι του κεφίρ οπτικά θυμίζουν μικρών συστάδες κουνουπιδιού και δεδομένου ότι οι προβιοτικόι μικροοργανισμοί τους ζυμώνουν το γάλα αυτές οι δομές αυξάνονται παράγοντας νέους κόκκους στην διαδικασία.

Από τον Ιωάννη Κάλφα, επιστημονικό συνεργάτη

ip[
Exit mobile version