Αν η μητρότητα ήταν επάγγελμα, τι μισθό θα έπαιρνε μια μητέρα;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/04/2014 - 15:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Αν η μητρότητα ήταν μια αμειβόμενη εργασία, η κάθε μητέρα θα έβλεπε τον τραπεζικό της λογαριασμό να τροφοδοτείται κάθε χρόνο με το ποσό των 100.000 λιρών Αγγλίας (περίπου 119 χιλιάδες ευρώ)…

Ένας αρκετά αξιοπρεπής μισθός, έτσι όπως προέκυψε από ειδικούς ερευνητές.

Η αμοιβή καθίσταται ουσιαστικά λιγότερο ελκυστική, γράφει η Independent, θεωρώντας ότι οι μητέρες είναι σε υπηρεσία 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, και δεν έχουν καμία άδεια μετ' αποδοχών. Αντίθετα από τους περισσότερους ανθρώπους, οι μητέρες δεν παίρνουν υπερωρίες.

Για τα πρώτα τέσσερα -πέντε χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μια μητέρα με δύο παιδιά εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα, δεν έχει χρόνο για διακοπές (πληρωμένες ή μη) και ξοδεύει 5.840 ώρες το χρόνο, ή 112 την εβδομάδα, για τη φροντίδα του παιδιού της.

Όταν τα παιδιά ξεκινήσουν το σχολείο, οι ώρες της μητέρας μειώνονται ελαφρώς, κατά 5000 ώρες ετησίως, ή 96 ώρες την εβδομάδα.

Η μέση μητέρα, δαπανά 69 λεπτά την ημέρα στο καθάρισμα, εργασία για την οποία δαπανά οκτώ ώρες την εβδομάδα ή λίγο περισσότερο από 420 ώρες το χρόνο, ενώ δαπανά 13 ώρες την εβδομάδα για μαγείρεμα. Αν απασχολούσε μάγειρα, αυτό θα κόστιζε περίπου £6,084 για αυτό το χρονικό διάστημα.

Μέσα σε ένα χρόνο, μια μαμά δυο παιδιών βάζει 125 φορές πλυντήριο και και θα κόστιζε £ 3740 αν αποστέλλονται σε μια υπηρεσία πλυντηρίου.

Δείτε στο παρακάτω γράφημα τις ώρες απασχόλησης μιας μητέρας και τα χρήματα που «χάνει»:

alt

iefimerida.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral