Χατζηδάκης: Πότε θα γίνει η προκαταβολή της σύνταξης – Ποιούς αφορά

: Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα χορηγηθεί η προκαταβολή της σύνταξης, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, . Δείτε στο ipaidia.gr ποιούς συνταξιούχους θα αφορά.

Η προκαταβολή της σύνταξης, συνιστά ένα “αντίδωρο φτώχειας” και παραδοχή αποτυχίας και αδυναμίας της κυβέρνησης να λύσει το δραματικό κοινωνικό πρόβλημα των που η ίδια δημιούργησε, υποστήριξε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Εκτίμησε επίσης ότι η προκαταβολή αφορά έναν στους τέσσερις, εν αναμονή , δηλαδή περίπου 50.000 ανθρώπους.

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι 155.000 χιλιάδες σήμερα, (από 190.000 το 2019) απάντησε ο κ. Χατζηδάκης. Σημείωσε επίσης ότι από αυτούς, οι 50.000 έχουν ήδη πάρει , άρα τίθεται θέμα για 100.000 με 105.000 ανθρώπους που μπορούν να καλυφθούν, και εφόσον το θέλουν, να υποβάλλουν σχετική δήλωση, είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει αλλά δεν έχει προβλέψει νομοθετικά την μετάθεση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών από την εκκαθάριση των ετών 2017-2019, οι οποίοι καλούνται – όπως είπε – εν μέσω πανδημίας να την πληρώσουν μέσα σε ένα μήνα. Απαντώντας, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι η μετάθεση δεν είναι αναγκαίο να περάσει με διάταξη νόμου, αλλά με υπουργική απόφαση που θα δώσει τρίμηνη παράταση.

ip[
Exit mobile version