Χατζηδάκης: 500 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας από διεθνή αλυσίδα διανομής φαγητού 

Κ. Χατζηδάκης: Μεγάλες επενδύσεις - Οι πέντε πυλώνες της ανάπτυξης

Σημειώνεται ότι η Rocket, υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα, προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους της.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, «η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας, που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες.

Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα “τεκμήρια” και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι – ιδιαίτερα των ντελίβερι – έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

Σημειώνεται ότι η Rocket, υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα, προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της.

ip[
Exit mobile version