Ενώ ο κ. ομπάζει για το «πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης» της κυβέρ-νησης προς τους ευάλωτους, η ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σκιαγραφεί ένα ζοφερό τοπίο για την κοινωνική πλειοψηφία.

4 στα 10 νοικοκυριά είδαν μέσα στο 2020 το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ όσα από αυτά έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήττονται σε δυσανάλογο βαθμό.

1 στα 4 νοικοκυριά παραμένει σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και 1 στα 10 βιώνει ήδη ακραία φτώχεια, αδυνατώντας να καλύψει ακόμη και τις βασικές του ανά-γκες.

Το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, με σημαντική μερίδα των νοικοκυριών να δηλώνουν πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι ανισότητες οξύνονται, με την εισοδηματική ψαλίδα μεταξύ των νοικο-κυριών να μεγαλώνει, ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα μειώνεται το 2020 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019.

Δυσοίωνες, τέλος, είναι οι προοπτικές για το άμεσο μέλλον, καθώς οι προσδοκίες των νοι-κοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση το 2021 είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες.

Η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας μιλούσε προεκλογικά η ΝΔ, καταρρέει.

Ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας που επιχειρεί με περισσή αναλγησία η κυβέρνηση, δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνική πλειοψηφία που βιώνει τις επώδυνες συνέπειες της μεροληπτικής της πολιτικής. Αυτό που απαιτείται σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι ι-σχυρή πολιτική βούληση και ολοκληρωμένο σχέδιο για την πλήρη αξιοποίηση των σημα-ντικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας σήμερα. Στοιχεία που δυστυχώς απουσιάζουν από τη σημερινή κυβέρνηση.