Βόμβα από ΔΝΤ και ΕΕ για το αφορολόγητο όριο – Ποιοί θα χάσουν έως και 650 ευρώ

Βήμα πίσω δεν κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έναντι της πάγιας θέση του για την ανάγκη μείωσης του αφορολογήτου ορίου από το 2020 προκειμένου να διευθυνθεί αφενός η φορολογική βάση αφετέρου να προκύψουν οι αναγκαίοι βαθμοί δημοσιονομικής ελευθερίας ώστε να μειωθούν τα φορολογικά βάρη.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει αφήσει να εννοηθεί πώς δεν σκοπεύει να προχωρήσει στη μείωση του αφορολογήτου ορίου, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να σημειώνει χαρακτηριστικά «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, σύμφωνα με όσα έχουν ψηφιστεί, θα γίνει μέσω της περικοπής κατά 650 ευρώ της έκπτωσης φόρου που δικαιούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Συγκεκριμένα, η μείωση του φόρου με βάση την οποία προκύπτει το ύψος του αφορολόγητου εισοδήματος διαμορφώνεται ως εξής:

Αν γίνει τελικά η μείωση θα αφορά τους πάντες, και τους μη έχοντες παιδιά και τους πολύτεκνους. Για μισθωτό με 4 παιδιά το αφορολόγητο πέφτει στα 6.591 ευρώ από 9.545 ευρώ σήμερα.

Ενας μισθωτός που πληρώνει φόρο 100 ευρώ σήμερα θα φτάσει να πληρώνει 750 ευρώ από το 2020.

Βεβαίως δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος οι δανειστές να συμφωνήσουν και να μην υπάρξει αυτή τη δυσάρεστη έκπλησε σε λιγότερο από ένα χρόνο.

ip[
Exit mobile version