Βερναρδάκης: Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ούτε μισθών, ούτε συντάξεων

Τρόπους για οικονομική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση και τα έσοδα έχουν πάει καλά, έχουμε πλέον μία υπεραπόδοση των στόχων και μπορεί η κυβέρνηση μεθοδικά και σχεδιασμένα να ξεκινήσει μία μικρή συστηματική αναδιανομή εισοδήματος γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» και προσέθεσε: «Το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής είναι να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να υπάρξει μία σοβαρή ρύθμιση του χρέους και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έχει πάντοτε ως πρώτο στόχο μία γενναία αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των χαμηλόμισθων».

Ερωτηθείς για το πότε θα κλείσει η συμφωνία ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία στις 24 Νοεμβρίου».

Τέλος, αναφρόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι θα υπάρξει μια συνέχεια στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι ισχύει η θέση των ΗΠΑ ότι πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

ip[
Exit mobile version