Το καλοκαίρι θα κρατάει 40 μέρες παραπάνω στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/10/2016 - 13:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Ερχονται περισσότερες μέρες με ζέστη, ξηρασία και δυσφορία λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι πρώτες συνέπειες της κλιµατικής αλλαγής είναι ήδη ορατές στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσµο.

Οι θερµοκρασίες αυξάνονται, η συχνότητα των βροχοπτώσεων µεταβάλλεται, οι παγετώνες λιώνουν, η στάθµη των θαλασσών ανεβαίνει και τα ακραία καιρικά φαινόµενα κάνουν την εµφάνισή τους όλο και πιο συχνά προκαλώντας κινδύνους όπως πληµµύρες και ξηρασίες. Η άνοδος της θερµοκρασίας στη Γη θα επιφέρει το λιώσιµο των πάγων στους δύο πόλους της, καθώς και όπου υπάρχουν παγετώνες. Η θαλάσσια περιοχή που καλύπτεται από τον Αρκτικό πάγο στο Βόρειο Πόλο έχει συρρικνωθεί κατά 10% κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο αριθμός των θερμών ημερών ανά έτος αναμένεται να αυξηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και κατά 40 μέρες έως το 2100 λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Oι επιστήµονες παρακολουθούν από κοντά αυτά τα φαινόµενα και επιστρέφουν από τις εξερευνήσεις τους µε αποκαλυπτικές ταινίες για την κατάσταση του πλανήτη µας. Ανάµεσά τους πολλές γαλλικές παραγωγές ξεχωρίζουν στο σταυροδρόµι της επιστήµης και της τέχνης.

Το ISFFA, σε συνεργασία µε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνει µια «avant-première » αφιερωµένη στο περιβάλλον και την κλιµατική αλλαγή µε προβολές ταινιών γαλλικής παραγωγής και οµιλία.

Η «avant-première» του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας που διοργανώνει το Caid – Κέντρο Κοινωνίας Επιστήµης και Τέχνης από 17 έως και 23 Οκτωβρίου 2016 στο Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών, θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στις 12 Νοεμβρίου, στις 18.30’.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: