Την Παρασκευή η δεύτερη δόση της ενίσχυσης σε πυρόπληκτους υπερήλικους

Συνεχίζονται οι καταβολές του εφάπαξ βοηθήματος στους ανασφάλιστους υπερηλίκους όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, 24 Αυγούστου, καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση στους ανασφάλιστους υπερηλίκους με μόνιμη κατοικία στις περιοχές Ραφήνα, Ωρωπό και Κινέτα, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δυο μηνιαίων συντάξεων ή δυο επιδομάτων και πρόκειται για την δεύτερη πληρωμή, καθώς την Τρίτη 21 Αυγούστου, καταβλήθηκε η διπλή σύνταξη ή το διπλό επίδομα στους πυρόπληκτους με μόνιμη κατοικία σε Μάτι και Νέο Βουτζά (Δημοτική Ενότητα Ν. Μάκρης).

– Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με το έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2016 και 2017.

– Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που υπέστησαν σοβαρή σωματική βλάβη λόγω των πυρκαγιών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής.

– Συζύγους ή πρόσωπα που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με θανόντα/ούσα, λόγω των πυρκαγιών, συνταξιούχο ή επιδοματούχο ανασφάλιστο υπερήλικο ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ο πλησιέστερος συγγενής του/της.

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.opeka.gr. Ο αιτών εκτυπώνει και συμπληρώνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, την υπογράφει και είτε την καταθέτει μαζί με τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ είτε την αποστέλλει α) μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Πατησίων 30, TK 10170, Αθήνα, β) μέσω FAX στο 210- 38 42 046 γ) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) κατόπιν σάρωσης στο pyranasfa@oga.gr

ip[
Exit mobile version