Τι ισχύει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το χτίσιμο του αφορολόγητου

Να κρατούν τις χάρτινες αποδείξεις συνιστά στους φορολογούμενους η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, παρά την εφαρμογή του νόμου για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα.

Η κ. Παπανάτσιου εξήγησε πως η διεθνής πρακτική έχει δείξει ότι η χρήση του πλαστικού χρήματος έφερε αύξηση των εσόδων της τάξης του 20%.

Αναφορικά με τα ζευγάρια και τους συνδικαιούχους ενός λογαριασμού, διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επιμερίζεται το εισόδημα για τη συλλογή αποδείξεων.

Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, άρα και η ΔΕΗ μετράνε στο χτίσιμο του αφορολόγητου. Ερωτηθείσα σχετικά με τις περιπτώσεις στις οποίες το όνομα δεν ταυτίζεται με τον λογαριασμό παροχής της ΔΕΗ, είπε ότι τότε η πληρωμή του λογαριασμού δεν θα προσμετράται στο χτίσιμο του αφορολογήτου.

Η Υφυπουργός Οικονομικών συνέστησε στους πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά («μέχρι να δούμε πως θα εφαρμοστεί το μέτρο»), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Η υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων καρτών από τους επαγγελματίες θα γίνει σταδιακά σε τρεις φάσεις, όπως δήλωσε η Υφυπουργός Οικονομικών. Η πρώτη αφορά εκείνους που ανήκουν στην «υψηλή κατηγορία παραβατικότητας» (ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, γιατρούς, κλπ.)

ip[
Exit mobile version