Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της ΝΔ με 13,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Action24.

Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 29% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 17%, διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 19% και την ΝΔ 32,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής:

Παράσταση νίκης

Συντριπτική υπέρ της ΝΔ είναι η παράσταση νίκης καθώς ανοίγει και άλλο τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το 63% πιστεύει ότι θα κερδίσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευσης (έναντι 62% της προηγούμενης μέτρησης) έναντι 18% που εκτιμά ότι θα πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Καλύτερη μνημονιακή κυβέρηση εκείνη των Σαμαρά-Βενιζέλου

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των κυβερνήσεων του Μνημονίου. Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου αποσπά τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (33%) ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου (24%) και Τσίπρα-Καμμένου (17%). Με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφεται η διακυβέρνηση Παπανδρέου (8%).

Στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντούν όχι, ενώ το 37% απαντούν ναι. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση (64%).

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο Action24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Στην Κατηγορία : ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ip[
Exit mobile version