Σταθάκης: Δεν θα νομοθετηθούν νέα μέτρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/01/2017 - 20:56 | Author: Newsroom Ipaidia

«Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, είναι η κόκκινη γραμμή και μέχρι το 2018 δεν υπάρχει καν θέμα νομοθέτησης μέτρων, γιατί έχουν ψηφιστεί τα πάντα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο δημοσιονομικό», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης.

Επίσης, ανέφερε ότι η συζήτηση για μετά το 2018 γίνεται σε ένα πλαίσιο, στο οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της.

Για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είπε ότι υπάρχει ένα θέμα που δεν αφορά την Αθήνα, αλλά το εάν και υπό ποιους όρους θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ είναι τεχνικός σύμβουλος και «δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα με χρήματα».

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων στην διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολίασε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, στη μέση του προγράμματος, που έχει υπογράψει η χώρα με τους δανειστές και είναι η στιγμή για να γίνει ένας απολογισμός,

Ακόμη, ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι το 2017 και το 2018 η οικονομία προβλέπεται να έχει θετικό πρόσημο και ήδη έχει προεγγραφεί άνοδος της οικονομία κατά 2,7% φέτος.

Όσον αφορά στα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι μια πράξη σημαντική και καθοριστική, διότι από κοινού με το κτηματολόγιο που θα είναι σύντομα ενιαίος φορέας, ενσωματώνοντας τους υπάρχοντες φορείς, θα αποτελεί τον πυλώνα της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου, μέχρι το 2020 για το σύνολο της χώρας»

«Οι νέοι δασικοί χάρτες, το ενιαίο κτηματολόγιο και ο νέος χωρικός σχεδιασμός της χώρας, θα επιλύσουν τα προβλήματα δεκαετιών, τα οποία υπάρχουν στην χώρα αναφορικά με τις χρήσεις γης και την ιδιοκτησία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Loading...


  • europalso   ideascentral