ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ένταξη όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων

Την ένταξη όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό απαιτείται «άμεσα η δυνατότητα να συμπεριληφθούν όλες οι ασφαλιστικές οφειλές σε ρύθμιση των 36-72 δόσεων και όχι μόνο οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημειώνουν.

Επίσης, σχετικά με τους αγρότες, που η είσπραξη των εισοδημάτων τους είναι εποχιακή και η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί πλήθος προβλημάτων, ζητούν την παροχή δυνατότητας εμπρόθεσμης πληρωμής τους σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η εμπρόθεσμη πληρωμή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τον υπουργό Εργασίας να τους απαντήσει εάν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες, ώστε να ενταχθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων, καθώς και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος.

ip[
Exit mobile version