Σήμερα Παρασκευή συντάξεις – μερίσματα σε πυρόπληκτους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/12/2018 - 09:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) οι 160 διπλές και , ύψους 228.713,28 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους, βάσει αιτήσεων, στις περιοχές που από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 και 20 Αυγούστου, στις 7, 14, 21 και 28 Σεπτεμβρίου, στις 5, 12, 19 και 26 Οκτωβρίου και στις 2, 9, 16 και 30 Νοεμβρίου, καταβλήθηκαν 3.599 διπλές συντάξεις και μερίσματα, συνολικού ύψους 6.698.345,50 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους.

Η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται, όπως και η υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων, δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους, ενώ λειτουργούν τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

Ε΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Ανατολική Αττική, Λεωφ. Μαραθώνος 26ο χλμ, Ραφήνα.

ΣΤ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Ανατολική Αττική, Αγ. Δημητρίου 4, Σπάτα.

Β΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Δυτική Αττική, ΠΕΟΑΚ & Μινώας, Μέγαρα.

Α΄ Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Βόρειος Τομέας Αθηνών, Μεσογείων 518, Αγία Παρασκευή.

Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών Αττικής-Ανατολική Αττική, Μεσογείων 332, Αγία Παρασκευή.

Β΄ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Αττικής Δυτική Αττική, Μεθουρίδων 3, Μέγαρα.

Loading...
  • europalso   ideascentral