Από τον Σεπτέμβριο του 2018 το ειδικό ασανσέρ στην είναι ανενεργό. Επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού.

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ραιδεστού μετά την αλγεινή εμπειρία που είχαν οι μαθητές και οι συνοδοί τους κατά την τριήμερη εκδρομή του σχολείου στην Αθήνα και συγκεκριμένα κατά την καθιερωμένη επίσκεψη στην Ακρόπολη στις 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του Συλλόγου προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, αλλά και την Α’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο Ερμής Λεμπερίδης, μαθητής της ΣΤ’ τάξης του σχολείου που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, κατέστη αδύνατο να ανέβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης καθώς το ειδικό ασανσέρ για τα ΑμεΑ δεν λειτουργεί λόγω βλάβης, σύμφωνα με το voria.gr.

Ως εκ τούτου, ο πατέρας του παιδιού που το συνόδευε στην εκδρομή και άλλοι γονείς το πήραν στα χέρια προκειμένου να ανέβει στην Ακρόπολη και να τη δει.

Στη σχετική επιστολή αναφέρεται ότι το ειδικό ασανσέρ είχε εγκαινιαστεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, φτάνοντας να εξυπηρετεί μέχρι και 20 άτομα ημερησίως, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι ανενεργό, αποκλείοντας την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι ένα γαλλικό σχολείο που επισκέφθηκε την Ακρόπολη την ίδια μέρα, αναγκάστηκε να μεταφέρει μια μαθήτρια με αναπηρία με τον ίδιο τρόπο.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «στις 7-5-2019 μας κοινοποιήθηκε από τη Βουλή έγγραφο με το οποίο διαβίβασαν την επιστολή μας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού “λόγω αρμοδιότητας”. Στις 22-5-2019 μας κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έγγραφο με το οποίο διαβίβασαν την επιστολή μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, προκειμένου η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών να μας ενημερώσει «για την εξέλιξη των εργασιών στο αναβατόριο για ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας».

«Το αίτημά μας είναι να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του αναβατορίου στην Ακρόπολη, ώστε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να είναι προσβάσιμο και πάλι στα άτομα με κινητικά προβλήματα», καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημ. σχολείου της Νέας Ραιδεστού.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ