Σεισμός 6,4 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα – Δύο νεκροί στην Κω

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/07/2017 - 09:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Φονικός τα ξημερώματα στα Δωδεκάνησα. Μεταξύ Ρόδου και Κω το επίκεντρο, κοντά στις τουρκικές ακτές. Δύο νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Κω. Πάνω από 100 οι τραυματίες. Ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:31 τα ξημερώματα μεταξύ Κω και Ρόδου. Έκτοτε έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί με πλέον δυνατούς έως αυτή την ώρα δυο μετασεισμούς της τάξης των 5,1 και 4,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση κατέρρευσε εξωτερικός τοίχος σε μπαράκι στην παλιά πόλη του νησιού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν οι θαμώνες. Μέχρι στιγμής είναι το μόνο σημείο που έχει κληθεί και έχει επιχειρήσει απεγκλωβισμούς η Πυροσβεστική στο νησί, από το οποίο ανέσυρε δύο άντρες νεκρούς, έναν Τούρκο και έναν Ευρωπαίο (Σουηδό) και πλήθος σοβαρά τραυματιών (πάνω από 100).

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμα 7 σοβαρά τραυματισμένοι, εκ των οποίων οι τρεις ακρωτηριασμένοι, ενώ δεκάδες έχουν μεταβεί από μόνοι του στο Νοσοκομείο της Κω για τις Πρώτες Βοήθειες και λόγω του ότι είναι ασφυκτικά γεμάτα τα εξωτερικά ιατρεία είναι αδύνατον μέχρι στιγμής να δώσουν στοιχεία στις Αρχές από το νοσοκομείο για απολογισμό γιατί προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ ούτε η ταυτοποίηση των θυμάτων μπορεί να γίνει στην παρούσα χρονική στιγμή.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή και έχει μεταβεί στην Κω προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων ομάδα της 1 ΕΜΑΚ από την Αθήνα, αποτελούμενη από 15 άτομα μαζί με δύο σκύλους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να μεταβούν σε άλλο σημείο από το μπαράκι που υπήρξαν εγκλωβισμένοι.

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του νησιού και σε μερική επιφυλακή των υπόλοιπων νήσων του Ν. Αιγαίου, στην περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω ενισχύσεις.

 

Loading...


  • europalso   ideascentral