Σε ποιό επίδομα ανακοινώθηκαν αλλαγές

Μέχρι και 74% πρόκειται να αυξηθούν οι μισθοί των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, όπως προέκυψε την Τετάρτη (13/12) από την Κοινή Υπουργική που υπεγράφη, και θα αναδειχθούν με βάση το νέο σύστημα διοικήσεων του Δημοσίου.

Αλλαγές στις διαδικασία αιτήσεων για το . Πιο αναλυτικά, οι δικαιούχες μητέρες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω των ΚΕΠ προκειμένου να λάβουν το .

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρεται ότι: «Η ρύθμιση αφορά στα επιδόματα μητρότητας και λοχείας, για τα οποία στο εξής οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης μέσω των ΚΕΠ, δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη».

Η απόφαση καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και τα στοιχεία των ασφαλισμένων που θα καταχωρούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, ανάλογα με την κατηγορία ασφάλισης (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες) και το είδος του επιδόματος. «Η ισχύς της απόφασης αρχίζει ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

ip[
Exit mobile version