Ρεκόρ ψύχους τον Ιανουάριο – Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά στοιχεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 21:09 | Author: Newsroom Ipaidia
real.gr
Ο Ιανουάριος τελείωσε. Και όπως όλοι αισθάνθηκαν, ήταν ένας κρύος Ιανουάριος που απαίτησε και μεγάλο κόστος για θέρμανση. Πόσο κρύος ήταν σύμφωνα με τις μετεωρολογικές παρατηρήσεις;
Όπως εξηγεί στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, οι πρώτες αναλύσεις για τη μέγιστη θερμοκρασία του Ιανουαρίου επαληθεύουν ακριβώς την κοινή αίσθηση και δείχνουν ότι θερμοκρασιακά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ψυχρός όσο λίγες φορές τα τελευταία 60 χρόνια, και μάλιστα σε κάποιες πόλεις στα κεντρικά και βόρεια είχαμε νέα ρεκόρ.

• Ενδεικτικά στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ στο Ελληνικό της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα φέτος (ο μέσος όρος των μεγαλύτερων θερμοκρασιών κάθε ημέρα) είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το 1960.

• Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για πέντε συνεχόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε ούτε μία ημέρα τους 0 Βαθμούς (ολικός παγετός από 7/1 έως 11/1) κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τουλάχιστον τα τελευταία 60 χρόνια. Στις 7/1 το θερμόμετρο το μεσημέρι έδειχνε -5 βαθμούς κάτι που είχε να συμβεί από τα χρόνια της Κατοχής.

Και στη Φλώρινα στο σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Βαρικό 29 ημέρες από τις 31 σημειώθηκε παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες), με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και -18 βαθμούς στις 8/1.
  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: