ΠΡΟΣΟΧΗ! Πότε θα έχουμε έξαρση της γρίπης – Τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 10 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 4 θανάτους πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Φαίνεται λοιπόν ότι μπήκαμε επισήμως στη σεζόν της γρίπης», τονίζει.

H κ. Παγώνη μίλησε για την έξαρση στις ιώσεις στη χώρα μας – Όπως τόνισε, έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, πιο νωρίς απ’ ότι περίμεναν οι ειδικοί.

Ακόμη, ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, όπως η χρήση μάσκας, είχαν βάλει «φρένο» στην έξαρση των ιώσεων.

«Επειδή ήταν σε «ύπνο» το ανοσοποιητικό σύστημα τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά, γιατί έχουν πέσει μαζεμένα. Είναι ο κορονοϊός, ο οποίος δεν μας ανησυχεί, η γρίπη που ήρθε πολύ νωρίτερα και ο συγκυτιακός ιός RSV. Η έξαρση της γρίπης θα έρθει μετά τις 25-30 Δεκέμβρη. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι συνήθως το peak της γρίπης», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, η σύσταση της Ματίνας Παγώνη προς τους πολίτες είναι να χρησιμοποιούν μάσκα στα πολυκαταστήματα, αλλά και να κάνουν τεστ πριν επισκεφτούν συγγενικά σπίτια.

ip[
Exit mobile version