Προσκλητήριο τραπεζών σε 70.000 κόκκινους δανειολήπτες: Τα κριτήρια

Την ώρα που οι τράπεζες τηρούν διακριτική στάση έναντι υπερδανεισμένων επιχειρήσεων αποστέλλουν με καταιγιστικό ρυθμό επιστολές στα νοικοκυριά για να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους.


Ηδη, 70.000 κόκκινοι δανειολήπτες που δυνητικά πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχουν λάβει το προσκλητήριο των τραπεζών καθώς απομένουν λιγότερο από 3 μήνες για τη λήξη της προθεσμίας ένταξης στο νέο πλαίσιο και μέχρι στιγμής τα ολοκληρωμένα αιτήματα είναι ελάχιστα.
Μετά τη Eurobank που έστειλε επιστολές σε 35.000 πελάτες της, την Τράπεζα Πειραιώς που ενημέρωσε με τον ίδιο τρόπο 25.000 οφειλέτες και η Alpha Bank ενημέρωσε προσωπικά 20.000 πελάτες της, οι οποίοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και έχουν σταματήσει την αποπληρωμή τους. Και ενώ οι τράπεζες καλούν τους πελάτες τους να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους, το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων περνάει στην εποπτεία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Ο υπουργός, μάλιστα, συναντήθηκε χθες με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών τους οποίους ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, στόχος του οποίου είναι να απαλλάξει τους τραπεζικούς ισολογισμούς από NPLs 30 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από Τα Νέα

ip[
Exit mobile version