Προς Μάιο η ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Νέες εκκρεμότητες καλείται να επιλύσει ο , με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση της μετάβασης στο να τοποθετείται το Μάιο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Η νέα καθυστέρηση, που για ακόμη μία φορά μεταθέτει τα χρονοδιαγράμματα του ΟΑΣΑ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οφείλεται στο γεγονός ότι η και ο ανάδοχος του ηλεκτρονικού δεν έχουν καταφέρει, έως σήμερα, να διασυνδέσουν τις βάσεις δεδομένων τους για τους ανέργους και τα ΑμεΑ.

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά την έκδοση προσωποποιημένων καρτών για τους υπόλοιπους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Πέραν από τους άνεργους, τα ΑμεΑ και τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, δεν έχει ακόμα διευθετηθεί η έκδοση καρτών για άλλες ομάδες επιβατών, ανάμεσα στους οποίους είναι οι ένστολοι (οπλίτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες) που μέχρι και σήμερα μετακινούνται με τις στρατιωτικές/υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στο κλείσιμο των πυλών εισόδου και εξόδου στους σταθμούς του Μετρό, καθώς μέχρι σήμερα έχουν κλείσει οι πύλες στους περισσότερους σταθμούς των γραμμών 2 και 3. Εκκρεμεί, όμως, το κλείσιμο στους περισσότερους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και μεγάλοι σταθμοί μετεπιβίβασης (Ομόνοια, Αττική, Μοναστηράκι).

ip[
Exit mobile version