Πώς θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας 2017

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία ένταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, θα χορηγείται , σύμφωνα με τις υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2016, καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, από τις αρμόδιες κατά την 31/12/2016 υπηρεσίες τους, οι οποίες θα λειτουργούν ως υπηρεσίες του , σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

είναι, όσοι δεν οφείλουν στο φορέα ληξιπρόθεσμες και απαιτητές εισφορές ή οφείλουν και έχουν προβεί σε τμηματική καταβολή των εισφορών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ρύθμισης οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής.

Στις περιπτώσεις ασφαλισμένων/εργοδοτών, οι οποίοι, μέχρι τις 31/12/2016, απευθύνονταν σε περισσότερους φορείς, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση, θα εξακολουθούν να λαμβάνουν, κατά τα ανωτέρω, βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τις αρμόδιες, κατά την 31/12/2016, υπηρεσίες κάθε εντασσόμενου φορέα.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται για κάθε παραστατικό το οποίο θα εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε εντασσόμενου στον φορέα και επέχει θέση , όπως πιστοποιητικά οφειλής που χορηγούνται σε περίπτωση υπαγωγής σε ρύθμιση και τήρησης των όρων της, κλπ.

ip[
Exit mobile version