Πώς θα καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο τον πονόλαιμο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, ωστόσο οι πολλές εναλλαγές της θερμοκρασίας αλλά και η μεγάλη απόκλισή της από το πρωί έως το βράδυ, έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε επιρρεπείς στο κρυολόγημα με κύριο χαρακτηριστικό τον πονόλαιμο.

Ο πονόλαιμος οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις, τα συμπτώματα των οποίων υποχωρούν μετά την 3η ή την 4η ημέρα στο 40% των πασχόντων και στο 80% μέσα σε 7 ημέρες, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ενω συνήθως δεν είναι απαραίτητη η λήψη αντιβίωσης.

Τι μπορείτε να κάνετε;

– Η καλή διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος και ειδικότερα του φάρυγγα είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μεριμνήσετε. Να έχετε μαζί σας νερό και να πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν ο λαιμός είναι ερεθισμένος ( σε φλεγμονή).

– Προτιμήστε τους φρέσκους χυμούς, καθώς οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C θεωρείται ότι βοηθούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες να έχουν καλύτερη άμυνα απέναντι στις ιώσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά το κρυολόγημα.

– Πιείτε ζεστό αραιωμένο τσάι με λίγο μέλι

– Κάντε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο αρκετές φορές τη μέρα

– Χρησιμοποιήστε συσκευή ατμού ή υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας

– Αποφύγετε οπωσδήποτε το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα

– Μην καταναλώνετε κρύες ή καυτερές τροφές

– Μην παίρνετε μόνοι σας και χωρίς ιατρική συνταγή αντιβίωση, γιατί με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται ανθεκτικά στελέχη μικροβίων στον οργανισμό σας.

– Αερίστε καθημερινά το σπίτι για αρκετή ώρα κάθε φορά

Ζητήστε ιατρική φροντίδα και συμβουλή εάν :

– Έχετε δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή

– Κουράζεστε εύκολα

– Έχετε πύον στο πίσω μέρος του λαιμού

– Έχετε πονόλαιμο που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.

ip[
Exit mobile version