Ποιές γυναίκες βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/10/2017 - 15:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Άλλη μία ανατροπή φαίνεται ότι έχουμε στο ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, αυτό των . Συγκεκριμένα, μία νέα εγκύκλιος παρουσιάζεται να ανατρέπει τα δεδομένα στις συντάξεις για χιλιάδες γυναίκες, αυτή τη φορά με θετικό τρόπο.

Αναλυτικότερα, γυναίκες οι οποίες ήταν ασφαλισμένες σε ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ ή το ΕΤΑΑ έχουν την δυνατότητα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, να αποχωρήσουν από την εργασία τους από 1 ως και 10 έτη νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως λοιπόν δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” χιλιάδες ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ τα Ταμεία εμποροβιοτεχνών, επαγγελματιών, αυτοκινητιστών, ιατρών και μηχανικών έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση των ειδικών διατάξεων του ΙΚΑ για τη συνταξιοδότηση των μητέρων ανήλικων τέκνων και να βγουν στη σύνταξη πιο νωρίς.

Η αλλαγή αυτή επηρεάζει θετικά έναν αριθμό 30.000 μητέρων, ενώ γυναίκες που έχουν μόνο χρόνο σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ αν εργαστούν ως μισθωτές ή πληρώσουν χρόνο προαιρετικής ασφάλισης μπορούν να βγουν σε σύνταξη πολλά χρόνια νωρίτερα από τα 67 έτη.

Loading...


  • europalso

    ideascentral