Δείτε στο πότε αναμένεται να γίνει η επόμενη .

Αναλυτικότερα, στις 3 Μαΐου αναμένεται τόσο για τους δικαιούχους που έχουν επιλέξει ψηφιακή κάρτα όσο και για εκείνους που προτίμησαν κατάθεση σε λογαριασμό. Μάλιστα, για τους τελευταίους η πληρωμή την ημερομηνία αυτή θα είναι και η τελευταία.

Ειδικότερα, για τους 3 στους 4 δικαιούχους του Market Pass η πληρωμή στις 3 Μαΐου θα είναι και η τελευταία καθώς όσοι επέλεξαν κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης η προσεχής πληρωμή θα περιλαμβάνει του μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Επομένως, δε θα πρέπει να αναμένουν νέα πληρωμή τους επόμενους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως μια τετραμελής οικογένεια προτίμησε να πάρει το ποσό των 124 ευρώ περίπου μέσα από τον τραπεζικό της λογαριασμό αντί να λάβει 104 ευρώ μέσω της ψηφιακής κάρτας και να περιμένει την πίστωση επιπλέον 52 ευρώ ανά μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Market Pass: Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών

Οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλλαν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου λαμβάνουν την ενίσχυση ως εξής:

στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Από την άλλη, οι δικαιούχοι επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υπέβαλλαν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών(Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ