Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα κεντρικά νοσοκομεία της Κρήτης και δήλωσε ότι παρά τα αυξημένα το Ε.Σ.Υ. δεν υφίσταται πίεση.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βρίσκεται από σήμερα στην Κρήτη. Πρώτη στάση έκανε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείο και παραχώρησε δηλώσεις. Αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων αλλά και στον εμβολιασμό.

«Αυτή την ώρα έχουμε μια αύξηση στα όπως σε όλη η Ευρώπη, ωστόσο όλα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τους θερινούς μήνες παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να μας υποχρεώσει να πάρουμε μέτρα», είπε ο κ. Πλεύρης που πρόσθεσε ότι υπάρχει σύσταση στους πολίτες και στις ευάλωτες ομάδες να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τη μάσκα, όχι ως υποχρέωση, αλλά όπου αισθάνονται ότι υπάρχει συνωστισμός».

«Είναι ξεκάθαρη η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών ότι οι άνω των 60 και οι ευάλωτοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός μάλιστα τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τα μέτρα επιχειρείται να αποφευχθεί η υποχρεωτικότητα.

«Από εδώ και στο εξής έχουμε μπει σε μια λογική να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό, υπό την έννοια ότι πάμε σε πιο στοχευμένα μέτρα, αλλά προφανώς βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης αν χρειαστεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα πράξουμε ανάλογα», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς που λόγω μη εμβολιασμού βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι μέχρι και αυτή την ώρα η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι «όσο έχουμε αυτά τα δεδομένα της πανδημίας όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα επιστρέψει».

Ο Θάνος Πλεύρης συνοδεύεται από τοπικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Μαζί επισκέφθηκαν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αμέσως μετά θα μεταφερθούν στο ΠΑΓΝΗ αλλά και την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τοπικούς βουλευτές και μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ αργότερα θα παραστεί στις εργασίες του 2ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ θα συμμετέχει και σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο στο Ηράκλειο, ενώ αμέσως μετά ο κ. Πλεύρης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου και εκεί θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα νοσοκομεία και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και φορείς από το χώρο της υγείας.