Πετρόπουλος: Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις

Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40% για περίπου το 20% των συνταξιούχων. «Τα 1.300 είναι το όριο ασφαλείας», υπογράμμισε. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν στις επικουρικές των λεγόμενων ευγενών ταμείων. Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι πλέον όλοι μπαίνουν στα ίδιο πλαίσιο υπολογισμού, με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα υπάρχει δίχτυ προστασίας, «προστατεύονται και οι επικουρικές συντάξεις».

Ο υφυπουργός Εργασίας χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις και τόνισε: «Κι εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, αλλά είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ότι θα αγωνισθούμε για καλύτερα. Αν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν, η κατάσταση σήμερα θα ήταν δυσμενέστερη. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική ασφάλιση να είναι προτεραιότητα» και σημείωσε ότι από σήμερα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ ολοκληρωτικά, θα μπορούν να παίρνουν βεβαίωση για πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υφυπουργός Εργασίας προέβη και σε μια σημαντική ανακοίνωση καθώς, όπως είπε, αυξάνεται σε πέντε μήνες, από έναν που ίσχυε μέχρι σήμερα, η ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζόμενων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που θα βρεθούν χωρίς εργασία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έλαβαν άδεια.

Πετρόπουλος: Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις

ip[
Exit mobile version