Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση Τραμπ

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, Τρίτη (08.05.2018), ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε περίπου στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) 2,3% στα 74,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε απώλειες 2,8% στα 68,72 δολάρια. Οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι μετά το ρεπορτάζ του CNN που ανέφερε ότι ο Τραμπ αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις, αλλά και ότι ειναι πιθανόν, επίσης, να επιτρέψει «μία περίοδο χάριτος, η οποία μπορεί να δώσει μία δυνατότητα διαπραγμάτευσης στους υποστηρικτές της συμφωνίας».

Η τιμή της αμόλυβδης στις 20 Ιανουαρίου ήταν 1,523 ευρώ το λίτρο και στις 7 Μαΐου διαμορφώθηκε στο 1,562 ευρώ το λίτρο, ενώ σε νησιωτικές περιοχές η τιμή φτάνει και το 1,85 ευρώ το λίτρο. Το ίδιο διάστημα, η διυλιστηριακή τιμή που αποτελεί και τη βάση κοστολόγησης της τελικής τιμής που διαμορφώνεται στην αντλία για τον καταναλωτή αυξήθηκε σε ποσοστό 9% για τις βενζίνες και 7% για το ντίζελ κίνησης και το κόστος προμήθειας από το διυλιστήριο (χωρίς ΦΠΑ) σε ποσοστό 4%.

ip[
Exit mobile version