Παππάς: Aντιδημοκρατικό σε κάποιες περιοχές να μην μπορούν να δουν τηλεόραση

Δέσμευση ότι η Πολιτεία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για να αποκτήσει όλη η επικράτεια πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έδωσε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, καταλογίζοντας στην εταιρεία Digea ότι λόγω της ελλιπούς ανάπτυξής της, παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Στις μεγάλες υποδομές ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ατελώς δίχως κρατική ρύθμιση

Με αφορμή την αποτυχία της Digea να μεταδώσει τηλεοπτικό σήμα σε όλη την Ελλάδα ο κ. Παππάς μίλησε για τα βασικά διδάγματα που έχει δώσει η πρόσφατη ιστορική εμπειρία στην Ελλάδα. «Οι μεγάλες υποδομές είναι αδύνατον να αναπτυχθούν με μοναδικό κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα. Όταν ο ιδιωτικός τομέας αφήνεται να αναπτύξει μόνος του τις μεγάλες υποδομές χωρίς ισχυρή παρουσία δημόσιας παρέμβασης και χωρίς ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο τότε τις αναπτύσσει ατελώς» είπε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε: «όλες οι μεγάλες υποδομές στη χώρα έχουν αναπτυχθεί με πάρα πολύ ισχυρό ρόλο του Δημοσίου».

Διαβεβαίωσε δε ότι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων θα γίνει χωρίς καθυστέρηση και με παροχή καθολικής πρόσβασης στους πολίτες.

Στην Κατηγορία : ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ip[
Exit mobile version