Παγώνη: Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Θα φοράμε παντού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, είπε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη η οποία εξήγησε ότι μπορεί τα μέτρα για την να χαλαρώσουν αλλά οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν τελείως.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα είναι υπαρκτός αλλά, όπως είπε, θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση των υποχρεωτικών σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση αυτή τη θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της novavax εξηγώντας ότι είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκειμένου να «οχυρωθούν» οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Η Ματίνα Παγώνη ρωτήθηκε, τέλος, και για το φετινό και απάντησε ότι ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες , θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η ίδια συνέστησε τη διενέργεια rapid test πριν από κάθε τέτοια μετακίνηση.

ip[
Exit mobile version