Παγκόσμια Τράπεζα: Πιο απότομη η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας υποχωρούν περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί και ο τεράστιος όγκος των ομολόγων με αρνητική απόδοση αποκαλύπτει ότι η ανάπτυξη θα είναι ακόμη πιο αδύναμη στο μέλλον. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε δια στόματος του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας.

«Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι ευρεία και φαίνεται τελικά πως η μεγέθυνση του παγκόσμιου πραγματικού ΑΕΠ θα είναι χαμηλότερη και από το 2,6% που αναφέρεται στην πρόβλεψη του Ιουνίου» τόνισε σε ομιλία του ο Μάλπας, αναφερόμενος στην τελευταία πρόβλεψη της Τράπεζας. Σε ονομαστικούς όρους η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι χαμηλότερη του 3%, γεγονός που συνιστά «μεγάλη απογοήτευση» σε σχέση με τους ρυθμούς του 6% το 2017 και το 2018, όπως είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται επίσης να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία. Στην πρόβλεψη του Ιουλίου άκενε λόγο για ρυθμούς 3,2%, που ήταν και πάλι οι χαμηλότεροι από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

ip[
Exit mobile version